Thomashuis Lichtenvoorde

Rinske Kranen-Pothof en Bas Kranen

Groten Bos 2
7131 NB Lichtenvoorde
0544-370170
06-36033603
lichtenvoorde@thomashuis.nl

1 beschikbare plaats
in Lichtenvoorde

 

Een huis, een thuis…

Een gevoel nauwelijks te omschrijven in woorden, het gevoel van thuiskomen. Een plekje waar je mag zijn, een luisterend oor-, gezelligheid- en rust vindt. Waar je welkom bent als persoon, gewoon zoals je bent.

Wij zijn Bas Kranen en Rinske Kranen-Pothof, zorgondernemers van Thomashuis Lichtenvoorde. Samen met onze kinderen Dion (2005) en Jolijn (2007) en onze bewoners Rob, Gijs, Rick, Femke, Martijn, Alice, Wes en Jasper wonen wij in ons Thomashuis. En wat zijn wij trots op onze 10! We hebben een gevarieerde groep, ieder met zijn of haar kwaliteiten en bijzonderheden. Die mogelijkheden en kwaliteiten van iedere bewoner zijn dan ook ons uitgangspunt in de begeleiding.

We houden van warmte, en in de koudere maanden van het jaar vormt de houtkachel dan ook letterlijk de spil van het huis. Thuis zijn is; een spelletje spelen, tv kijken, om het huis ‘keutelen’, trampoline springen, lezen, de konijnen of kippen verzorgen, computeren, creatief bezig zijn. Maar ook; samen eten, koken, zorg dragen voor de taken die gedaan moeten worden, tijd voor een praatje hebben, koffie of thee drinken en oog hebben voor elkaar. Dat er regelmatig samen veel plezier gemaakt wordt verhoogd alleen maar het woongenot.

Thuis is de basis en vanuit daar worden verschillende activiteiten ondernomen, divers van aard. Soms met z’n allen, soms met een groepje en soms individueel. Of daar waar ieder zin in heeft.

Aan gezond leven hechten wij waarde. Gevarieerd en veelal biologisch eten is daar een onderdeel van. Ouders nemen een belangrijke rol in binnen ons Thomashuis. Wij zien ze als sparringpartner en deskundige op het gebied van hun kind. Onze bewoners wonen op een kleinschalige, huiselijke manier, lijkend op een gezin samen. Warmte, rust, continuiteit en gezelligheid zijn kernwaarden van deze basis.

Er is vaak wel iemand thuis, die tijd heeft om een bakkie koffie of thee te zetten, dus: Kom achterumme!

Nieuws

5 jaar Thomashuis Lichtenvoorde

Fantastisch is het nog altijd, maar een grap zeker niet! 1 april 2011 kwamen de eerste bewoners bij ons in het Thomashuis wonen. Dat is dus inmiddels 5 jaar geleden... Hoog tijd voor een prachtig en memorabel feest, en dat is het geworden! Ga naar nieuwsbericht >