Thomashuis Enschede zoekt opvolgers; Infomiddag 22 juli!

donderdag 29 juni 2017

Na 10 jaar lief en leed te hebben gedeeld met hun bewoners hebben zorgondernemers Gerard en Anja Blokhuis besloten om het stokje door te geven. Tijdens de Informatiemiddag op 22 juli in hun Thomashuis in Enschede hopen ze hun gedroomde opvolgers te ontmoeten. “We nodigen geïnteresseerden van harte uit een kijkje bij ons te komen nemen.”

Thomashuis Enschede zoekt opvolgers; Infomiddag 22 juli!

(Foto’s: Thomashuis Enschede. Meer zien? Neem een kijkje op hun Facebookpagina)

Het zijn mooie en bewogen jaren geweest voor Gerard (69) en Anja (62). En dat maakt het niet gemakkelijk om afscheid te nemen van het Thomashuis in Enschede Zuid. “We wonen hier zo prachtig joh”, zegt Anja. “Omringd door eikenbomen en een mooie tuin bij ons privégedeelte in het Thomashuis. Het is hier geweldig wonen met onze fantastische groep van 8 bewoners. We zullen er een hele dobber aan hebben om het los te laten. Je raakt er natuurlijk enorm aan gehecht.”

Warmte en betrokkenheid

Tien jaar geleden ging hun droom in vervulling; een warm en zo gewoon mogelijk thuis bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Beiden waren al heel lang werkzaam in de zorg toen de formule Thomashuis op hun pad kwam. “We hadden al veel ervaring en deskundigheid opgedaan, en met het Thomashuis konden we zorg gaan leveren op de manier zoals we dat zelf wilden. Met warmte en betrokkenheid, in een huiselijke omgeving. En met korte lijnen omdat we dichtbij onze bewoners wonen.”

Het stel heeft geen dag spijt gehad van de keuze om een Thomashuis te beginnen, maar nu is het moment aangebroken om wat meer tijd voor elkaar te gaan maken. Maar niet voordat ze opvolgers hebben gevonden waar ze hun Thomashuis aan toevertrouwen. “We hopen echt dat we een heel leuk stel gaan vinden waar we een goed gevoel bij hebben.”

Oproep tot aanmelden voor Infomiddag op 22 juli

Namens Gerard en Anja, hun bewoners en medewerkers: Ben jij werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en toe aan een nieuwe uitdaging? Lijkt het je wat om 8 bewoners dagelijks een zo gewoon mogelijk en liefdevol thuis te bieden? En ziet jouw (levens)partner dit avontuur ook voor 100% zitten?

Dan zoeken we jou en ontmoeten we je graag tijdens de Infomiddag op zaterdag 22 juli in Thomashuis Enschede! Aanmelden kan via het formulier onderaan DEZE pagina.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je niet per se geïnteresseerd bent in de locatie Enschede. Ook de Thomashuizen in Steenwijk, Delft, Middelharnis & Lopik zijn op zoek naar toppers zoals Anja en Gerard.

Lees ter inspiratie hier en hier interviews met twee stellen die op het punt staan een Thomashuis over te nemen!