‘Meer dan ooit betrokken, zelfs op afstand’

Ballon
Zorg & Welzijn

De broer van Dion woont sinds het eerste uur in Thomashuis Lexmond. Voor de lockdown kwam zijn zus regelmatig over de vloer in het Thomashuis. Nu dat niet kan, hebben ze op afstand veel contact. 

Het Thomashuis gaat alweer de zevende quarantaineweek in. “We staan er alleen maar achter. Gezondheid staat op nummer één”, zegt Dion. “Natuurlijk mist mijn broer mij en ik hem. Maar ik weet dat hij op de goede plek zit. Dat maakt het minder lastig.”  

Van kapper tot fysiotherapeut

Dion vertelt dat er volop bedrijvigheid is in het Thomashuis. Het team is naast begeleider nu ook kapper, activiteitenbegeleider, fysiotherapeut en manicure tijdens de beautyavonden. Per bewoner wordt gekeken welke activiteiten passen. “In het begin miste mijn broer de dagbesteding, maar nu zegt hij dat hij zich geen moment verveelt. Ze hebben het goed met elkaar”, zegt Dion.

Het mooie weer de afgelopen weken bood de ideale gelegenheid om in de tuin te werken. “Ze zijn met het geiten- en kippenhok aan de slag gegaan. Na afloop zagen we foto’s dat zorgondernemer Ate door de bewoners in het kippenhok was opgesloten. Die humor doet goed.”

Elke dag bestaat uit een dagvullend programma, waaronder het klussen in de tuin.

Overspoeld met foto’s

Familieleden worden nu nog meer op de hoogte gehouden met vele kiekjes uit het Thomashuis. Dion vertelt dat ze blij wordt van het enthousiasme van de zorgondernemers en hun team. “Door dit hele gebeuren ben ik meer dan ooit betrokken. Ondanks dat ik er zelf niet ben.” Naast de alledaagse foto’s, (video)belt ze vaak met haar broer. “Zo krijg ik veel mee”, vertelt Dion. 

Bedolven onder de kaarten

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, plaatste Dion een oproep in het AD om het Thomashuis een kaart te sturen. Die oproep kreeg veel gehoor. “Het Thomashuis werd bedolven onder de kaarten. Er kwamen zo’n achthonderd reacties binnen, verstuurd vanuit het hele land. Zelfs een grote ballon met ‘Jullie zijn kanjers’ werd er geleverd. Zo lief!”

Thomashuis Lexmond ontving vanuit het hele land zo'n achthonderd kaarten.

 

Delen: