Thomashuis Wageningen

Gertjan van Helden en Thea van Helden

Lawickse Allee 222
6709 DC Wageningen
06-18826150
0317-844573
wageningen@thomashuis.nl

1 beschikbare plaats
in Wageningen

 

Home

Het leven leven zoals het is,
seizoenen die elkaar afwisselen,
het leven wat wisselt
lachen, huilen, boosheid, genieten.
In relatie met anderen kan je jezelf zijn.
Respect voor elkaar, betrokkenheid en eigenheid.
Veilig,rust, gezelligheid en huiselijkheid.
Samen het leven leven.

Nieuws

moestuin door vereende krachten medewerkers NIOO

Dankzij de vereende krachten, middelen en heel veel zweetdruppels van de medewerkers van NIOO-KNAW hebben we nu een prachtige moestuin. Ga naar nieuwsbericht >

Blog

"pf..tsja..gewoon bijzonder"

Pf tsja... het is al weer een tijdje geleden dat we wat hebben geschreven op het blog. Dan komt de vraag boven "wat is er eigenlijk allemaal gebeurd de afgelopen tijd?... 
Pf.... tsja...allereerst waren er de studenten via Stichting Present. Op een doordeweekse avond kwamen ze allemaal aangefietst. Met vereende krachten werden er pannenkoeken gebakken. Daarna werd en geknutseld en gegamed en werd er ook nog een heerlijke cake gebakken. Een bijzondere ontmoeting in een geweldig leuke sfeer. Het antwoord was dan ook niet zo moeilijk toen de vraag kwam of er nog een groep iets voor ons kon betekenen. Zeker wel! Een heel andere groep deze keer:gezinnen met kinderen, oud en jong, kwamen op een zaterdag. Buiten gingen ze hard aan de slag in de tuin, binnen met heerlijke pannenkoeken. Toen de pannenkoeken goed gesmaakt hadden kwam de regen inmiddels met bakken uit de lucht wat het tuinwerk wel erg lastig maakte. Maar niet getreurd, binnen werd het ook gezellig. Wederom een bijzondere ontmoeting.
We hebben nog meer mensen ontmoet, medewerkers, en ook weer afscheid van hen genomen. Vervelend en verdrietig. We willen het beste voor onze bewoners en natuurlijk ook medewerkers een leuke plek bieden. Je hoopt dat alles klopt en gaat werken en het is voor alle partijen vervelend als het niet past.
Wel passen deed het bij onze stagiair Sven. Wat een leuke tijd heeft iedereen met hem gehad. Enthousiast, leergierig, respectvol en vol humor is hij hier aan de slag geweest. Nu zijn stage is afgelopen zal hij zeker door iedereen gemist worden.
Met het mooie weer is het ook heerlijk om weer veel buiten te zijn. Op de trampoline, fietsen, wandelen etc.
De bewoners hebben hard hun best gedaan in de tuin om een stukje bloementuin te maken. Nu hopen dat de zaadjes gaan uitkomen. De kas is ook voor een deel in gebruik en we hebben inmiddels onze eigen komkommers die natuurlijk veel lekkerder zijn dan de komkommers uit de winkel. Natuurlijk is dit ook dankzij de goede zorg van logé Jan die ons mini-komkommer plantje de eerste tijd onder zijn hoede heeft genomen. Ook Jan was een bijzondere ontmoeting voor iedereen. Hij heeft veel gebracht en gelukkig hebben wij hem ook wat kunnen brengen. Zelf pizza maken uit de buiten-pizza-oven was een groot succes. Zelf deeg maken, verse ingrediënten, fikkie in de oven en hopsa, Jan en Gertjan lieten de heerlijkste pizza's verschijnen. Later heeft Jan, samen met Thomas, bewezen dat je ook prima heerlijk brood in de pizzaoven kan bakken. Jan heeft ons weer laten zien hoe veel je uit een dag kan halen met een beetje creativiteit, levenslust en veel humor.
Natuurlijk waren er ook de nodige feestjes. Rob was jarig en Mariëlle. Voor Thea werd er buiten een cadeau in de tuin neergezet. Met veel bombarie en hilariteit natuurlijk want iedereen mocht het zien behalve Thea. Alleen dat was al 2 dagen lol. En ter ere van Thea's verjaardag werd er door Rieki, Cor en Gerrie een overheerlijke rijsttafel gekookt. Dat was echt genieten. Het is altijd een feest en een hele eer om Rieki te ontvangen. Na de maaltijd zat iedereen snel startklaar voor de t.v. want het Nederlands elftal moest spelen. En het Nederlands elftal heeft zeker een heel aantal fanatieke fans in ons huis. Over fans gesproken, onze Nederlandse artiesten hebben hier ook fans zitten. Guus Meeuwis kan het weten want we hebben onze kelen schor geschreeuwd toen hij kwam optreden op de Rijnweek. Volendamse artiesten berg je maar want vanavond zijn we er weer bij!
Ondertussen werd er ook hard gewerkt aan de bouw van een kippenhok. Oh ja en de studenten kwamen weer langs en hebben er een gezellige bedoening van gemaakt door lekker spelletjes te komen spelen. Ach en dan vergeten we helemaal de fantastische middag bij de sponsorloop van NIOO-KNAW. Dat was ook echt fun zeg. Het startsein geven, medailles maken en uitreiken, waterflesjes uitdelen bij de finish en natuurlijk lekker na borrelen. Wat een leuke sfeer en wat een leuke enthousiaste mensen zeg. We hebben met z'n allen enorm genoten. En het is nog niet klaar want ze komen ons helpen met onze moestuin. Echt fantastisch. 
Zo schrijvend merken we weer hoe ontzettend veel bijzondere momenten er zijn geweest de afgelopen maanden. Zo veel gewone prachtige en dagelijkse momenten. Zo veel bijzondere momenten die toch eigenlijk weer zo vreselijk gewoon zijn. Het leven in ons Thomashuis is gewoon bijzonder. En toch ook weer bijzonder gewoon. 
Ga naar blog >